Label: Name1

La sfarsitul iernii si inceputul primaverii, se acumuleaza in interiorul organismului umiditate si mucozitati calde – comform medicinei chineze.

Intr-adevar , in timpul iernii, pentru a pastra caldura interna, sistemul nervos simpatic contracta capilarele pielii, concentrand sangele in interior.

Astfel, primavera, este recomandata o cura de plante amare si reci, numite reci si uscate, care ajuta la eliminarea mucozitatilor calde si umede, caldura care ar putea sa inflameze sangele si articulatiile.

Trebuie consummate mai putine alimente decat iarna , sa mancam carne tanara – pui , ied, oaie si vital, godaci – dar nu de la saramura. Acesta este un anotimp bun pentru curatirea organismului si post. Dupa dieta, este indicat sa mancati putin , incepand cu piureuri, arpacas  de ovaz, apoi peste de mare sau de rau si in cele din urma fructe uscate: smochine, curmale sau struguri.Ar fi bine daca s-ar putea evita masa de pranz atata timp cat micul dejun nu a fost digerat. Inainte de a se aseza la masa; sunt necesare cateva minute de odihna. Incheturile si ploile trebuie evitate, pentru ca ele aduc umiditate. Pet imp rece, trebuie sa mancam mai mult, sa stam la caldura sau san e imbracam bine.

SFATURI ALIMENTARE

Aceste sfaturi sunt valabile si pentru persoanele cu temperament sanguine de aer, cald si umed.

REGIMUL ALIMENTAR

Temperamentul sangvin necesita un regim alimentar vegetal nici prea umed, nici prea cald , nici prea sarat; este indispensabil ca sanguinul sa fie sobru. Ceaiuri digestive usor amare ii pot face mult mai bine.

BAUTURILE

Bauturile care I se potrivesc sunt in special cele mai usoare: vinuri usoare, supa de legume  si suc de fructe putin lichide, cum ar fi sucul de para sau de mar. Trebuie evitate apele minerale precum si  cele prea sarate.

PLANTELE

Dintre plante vom allege, de exemplu, papadia, pirul, vita-de-vie rosie sau fumarita

  • Radacina de papadie purifica, racoreste, curate.Purifica sangele si ficatul, favorizand eliminarea caldurii umede.
  • Frunzele de vita-de-vie rosie fluidizeaza sangele temperamentului sanguine. Rece sau uscata, aceasta planta elimina excesul de umiditate si tensiunea, reparand in acelasi timp peretii vasculari. Este o planta hipotensiva
  • Radacina de pir este fondata, racoroasa, febrifuga.Prin puterea sa diuretica, ea ajuta la eliminarea umiditatii prin rinichi. Ajuta si la eliminarea grasimilor si a colesterolului, actionand asupra ficatului.

ALIMENTE INDICATE

Primavara: cirese, andive, bob uscat, cicoare.

In orice anotimp pentru terenul aer: varza, gutui,fasole,orz,pere,mere,porumba,struguri,orez.

COMPLEMENTELE ALIMENTARE

  • Oemine crom-papadie: pe baza de papadie si de crom, ca sa lupte impotriva dereglarilor metabolice provocate de dulciuri si grasimi temperamentului sanguine.
  • Oemine siliciu marin : pe baza de alga bogata in siliciu, ca sa lupte impotriva dezordinilor tesutului conjunctiv si ale articulatiilor.

 

 

           


SOLICITA O SEDINTA GRATUITA

 

daca nu ai mai fost clienta noastra