Epilare definitiva

Contraindicaţii

Nu se recomandă tratamentele de îndepărtare a părului pentru persoanele care:
- Au pielea bronzată ca urmare a expunerii la soare sau a folosirii solarului în ultimele 30 de zile (din cauza riscurilor crescute de hiper-pigmentare)
- Au recurs în ultimele 4-6 săptămâni la epilarea zonelor ce urmeaza a fi tratate cu lumină pulsată (din cauza faptului că în zonele respective foliculii firelor de păr au fost indepartaţi)
- Prezintă o hipo-pigmentare a pielii (de exemplu, persoanele care suferă de Vitiligo)
- Prezintă inflamaţii ale pielii în zonele ce urmează a fi tratate cu lumină pulsată, ca de exemplu eczeme sau herpes (din cauza faptului că tratamentul cu lumina pulsată poate înrăutăţi starea pielii în zonele respective)
- Suferă de cancer la piele sau de oricare alt tip de cancer şi care se află sub tratament cu medicamente împotriva cancerului (de exemplu Ducabaxin, Flurouracil, Metotrexat)
- Predispuse la cicatrizări anormale de tipul keloidului (pentru că arsurile survenite în urma tratamentului cu lumină pulsată pot produce keloid)

Epilare definitiva
Epilare definitiva
- Suferă de epilepsie (pentru că flashurile repetate din timpul tratamentului pot induce crize eplileptice)
- Care au folosit în ultimele 3 luni tratamentele naturiste St. John's Wort împotriva depresiei (din cauza foto-sensibilităţii crescute)
- Care au folosit în ultimele 3-6 luni Isotretinoin-Roaccutane sau Tretinoin-penelsi Retin A pentru tratarea acneei sau a altor afecţiuni dermatologice
- Aflate sub tratament pentru diabet (din cauza posibilei foto-sensibilităţi şi a ritmului încetinit de vindecare a rănilor)
- Însărcinate – la aceste persoane se poate recurge la tratamente pentru îndepărtarea părului cu ajutorul luminii pulsate atunci când revine menstruaţia şi când acestea nu mai alăptează (pentru că dezechilibrele hormonale pot reduce eficienţa tratamentelor cu lumină pulsată)
- Aflate sub tratament cu medicamente anti-coagulante (de exemplu, pentru boli de inimă)
- Aflate sub tratament cu medicamente locale (hidrocortizon, de exemplu) sau care folosesc parfum, deodorant, loţiune de protecţie solară, uleiuri esenţiale sau orice alt tip de loţiune (care pot provoca o foto-sensibilitate a pielii în zonele respective)
- Prezintă broşe sau plăcuţe metalice implantate chirurgical în ţesuturile din zonele ce urmează a fi tratate cu lumină pulsată
Sfaturi post-tratament

Pentru optimizarea efectului tratamentului cu lumină intens pulsată iată nişte sfaturi post-tratament.

Evitaţi pe zona tratată
- expunerea la soare sau la solar timp de o săptămână post tratament
- folosirea loţiunilor auto-bronzante o săptămână post tratament
- epilarea (cu ceară, aparat de epilat, cremă depilatoare sau pensat) timp de două săptămâni
- folosirea cremelor – loţiunilor cu efect de înălbit sau parfumate pentru o perioadă de 24-48 de ore
- frecarea, scărpinarea zonei
- traumatizarea ariei tratate
- băile fierbinţi, duş fierbinte, saună timp de 24–48 de ore
- înot în apă cu mult clor (bazin)
- folosirea exfolianţilor timp de o săptămână
- transpirarea puternică 24-48 de ore
- purtarea hainelor foarte strâmte sau din material sintetic
- ţineţi zona tratată uscată şi curată
- hidrataţi-vă corpul consumând multă apă

Epilare definitiva
Epilare definitiva

Parametrii tipici de tratament

Valorile parametrilor implicaţi în procesul de îndepărtare a părului înscrise în tabelul de mai jos trebuie luate în considerare cu titlu de sugestie.

Tipuri de piele

Tipul 1/2  - Piele deschisă la culoare, păr blond sau castaniu deschis, ochi albaştri/verzi, piele care se arde în urma expunerilor la soare - nu se bronzează cu uşurinţă

Epilarea definitiva IPL/ SHR este singura metodă care poate rezolva şi alte probleme neplăcute, cum ar fi prezenţa firelor încarnate (care cresc sub piele). Acestea sunt adesea confundate cu o foliculită sau o infectie şi ajung să fie tratate chirurgical. Fototratamentul IPL reuseste să rezolve definitiv această problemă, prin distrugerea foliculului pilos (rădăcina firului de par).epilare definitiva, ipl, depilare, fire, par, incarnate, laser, permanent, par, incarnate, laser, permanent

Riscuri:epilare definitiva, ipl, depilare, fire, par, incarnate, laser, permanent
  • Nu există risc de cancer al pielii (radiaţiile UV sunt filtrate)
  • Risc de hiper- sau hipo-pigmentari, dacă nu se respectă precauţiile legate de expunerea la soare şi folosirea unor creme cu FPS mare
  • Arsuri superficiale
  • Realizarea şi a unei unei epilări în cursul altor foto-tratamente (în special pentru bărbaţi)
  • Senzaţie de disconfort în timpul tratamentului (în funcţie de pragul dureros al fiecărei persoane)
  • Uşoare fenomene inflamatorii locale tranzitorii după tratament (ca după expunerea la soare) epilare
Epilare definitiva
Epilare definitiva

Recomandari

Va rugam sa retineti ca in timpul tratamentului (epilarii definitive), expunerea la soare poate determina schimbari de nuante ale pielii, si din acest motiv nu este indicata. Daca va veti expune razelor solare, va trebui ori sa va acoperiti zona cu imbracaminte sau sa folositi o lotiune de plaja cu un factor de protectie solara de cel putin SPF>30.

Dupa prima sedinta de indepartare a parului cu lumina intens pulsata, pielea dumneavoastra poate fi usor rosie si iritata (asemanatoare arsurilor solare). Aceste simptome (reactii) dispar de regula in 24 de ore si pot fi ameliorate cu comprese reci sau creme pentru arsuri solare.
Pentru indepartarea parului este recomandat ca in timpul tratamentului sa fie facuta o pauza intre sedinte, cuprinsa intre 4 si 8 saptamani.
Postprocedura

Suprafata tratata este foarte delicata si trebuie ingrijta. Dupa tratament zona este curatata cu ser fiziologic si apoi este aplicata o crema speciala, dupa care va puteti intoarce la activitatile zilnice.

Medicul va poate recomanda folosirea unui unguent cu antibiotic pentru cateva zile dupa procedura. Pentru zonele tratate care vor fi expuse direct la soare este nevoie sa folositi o crema cu factor de protectie solara, SPF>30 aplicata la interval de cel putin 2-3 ore.
Epilare definitiva
Epilare definitiva
Va rugam retineti si respectati urmatoarele instructiuni

1. In cazul aparitiei unor basicute (vezicule) va rugam sa anuntati medicul. Este necesara folosirea unui antibiotic recomandat de doctorul dumneavoastra.
2. Pot fi folosite comprese cu gheata pentru a ameliora inflamatia sau senzatia de discomfort.
3. Uneori pot sa apara puncte negre pe suprafata tratata. Acestea sunt fire de par distruse care vor cadea dupa prima sau a doua saptamana de la tratament. Acesta nu este un semn de regenerare a parului.
4. Orice grad de bronzare a pielii va diminua efectele tratamentului cu IPL si vor mari sansele dumneavoastra de a avea efecte adverse cum ar fi arsurile sau cicatricile. Este recomandat ca pe suprafata tratata sa se aplice o emulsie cu factor de protectie ridicat inainte de a iesi din casa, deoarece expunerea la soare poate duce la depigmentari.
5. Pielea care a fost tratata, ar trebui ingrijita cu delicatete si in urmatoarele 4-5 zile. Astfel puteti preveni orice iritatie. Evitati frecarea (aspra) sau exfolierea suprafetei tratate pentru 24 ore. Intre tratamente nu folositi pe cat posibil ceara, epilatorul sau penseta.
6. Machiajul poate fi aplicat, in principiu, dupa 24 ore.
7. Folositi crema protectoare impotriva razelor UVA si UVB pe suprafetele tratate pe toata durata tratamentului. Este preferabil ca aceasta sa contina oxid de titanium sau oxid de zinc.

SOLICITA O SEDINTA GRATUITA*

daca nu ai mai fost clienta noastra

* sedinta se ofera gratuit la achizitionarea oricarui tip de abonament, altfel aceasta se va achita separat - vezi tarife