Label: Name1

In timpul verii, corpul a eliminate caldura interna prin piele, datorita fenomenului de convectie termica. Aceasta situatie favorizeaza transpiratia , organismul se usuca putin cate putin, iar cand vine toamna, temperaturile scad, organismul devine rece si uscat.

Astfel, el are nevoie de alimente calde si umede, altfel se raceste.

In timpul toamnei se fac cure de smochine si struguri.Aceasta cura da rezultate numai daca nu se mai consuma si altceva. In acest anotimp sunt indicate bai alternative, reci si calde, dar numai in prima luna de toamna si in functie de temperatura.

SFATURI ALIMENTARE

Aceste sfaturi sunt valabile si pentru persoanele cu temperament coleric de pamant, rece si uscat.

REGIMUL ALIMENTAR

Temperamentul coleric trebuie temperat printr-un regim alimentar umed si cald, compus din vegetale intaritoare si dulci.

BAUTURILE

Printre bauturile calde si umede  gasim vinurile vechi si generoase, siropurile, supele de legume umede si calde. Sunt indicate si bauturile pe baza de lemn-dulce si ghimbir.

PLANTELE

Dintre plante vom allege, de exemplu, ghimbirul,curcuma,sfecla, lamaia.

  • Ghimbirul este bun pentru stomac pentru ca aceasta planta creste mucusul cald si umed. Este bun impotriva senzatiilor de voma. Este digestive si combate greata, tulburarile digestive, spasmele, aerogastrita, colica. Administrat inca de la aparitia primelor simptome, el previne racelile
  • Curcuma este un fluidizant, un dezifectant, avand un rol important in drenarea bilei. El tonifica tubul digestive, umezindu-l, calmeaza inflamatiile digestive: este deci indicat in cazul gastritelor, reumatismului si bolilor de piele de origine digestive. De asemenea, calmeaza senzatia de greata. Este benefic pentru tubul digestive in cazul terenului rece si uscat
  • Sfecla rosie este calda si umeda.Ea regenereaza sangele si ficatul, eliminand impuritatile.
  • Lamaia ajuta la evacuarea deseurilor din ficat diminuandu-i aciditatea.

ALIMENTELE INDICATE

  • Toamna: migdale dulci, banana, sfecla de zahar, lamiae(suc), creson, nuci verzi, masline.
  • In orice anotimp pentru terenul pamant: ghimber, rodie,fistic,naut,lemn-dulce,susan.

COMPLEMENTELE ALIMENTARE

Oenime citro-betaina: pe baza de sfecla rosie si de lamaie.Diminueaza surplusul de grasime de pe ficat si curate sangele, in special de impuritatile oxidate ale metabolismului hepatic al sulfului (homocisteina).

Oemine marin: se face pe baza de lecitina de peste, datorita bogatiei de fosfolipide care intaresc fluiditatea sangelui.


SOLICITA O SEDINTA GRATUITA*

daca nu ai mai fost clienta noastra

* sedinta se ofera gratuit la achizitionarea oricarui tip de abonament, altfel aceasta se va achita separat - vezi tarife