Label: Name1

In timpul toamnei, organismul s-a racit, putin cate putin, crescand, in mod progresiv, umiditatea corpului; acesta a devenit rece si umed. Totul incetineste. Odata cu venirea iernii, organismul are nevoie de alimente calde si uscate, altfel se raceste, iar mucozitatile reci stagneaza.

Iarna este indicat sa se faca tot ceea ce este contraindicate vara. Putem manca orice, mult mai sigur iarna, in comparative cu celelalte anotimpuri. Seara, trebuie sa mancam mai mult, pentru ca noptile sunt mai lungi. Mainile trebuie sa fie spalate cu apa calda, dimineata si seara. Daca sorbim apa din causul palmelor, aceasta usureaza umoarea rece.Ea poate trata stomacul, facand sa dispara durerile provocate de acesta.

SFATURI ALIMENTARE

Aceste sfaturi sunt valabile si pentru persoanele cu un temperament flegmatic de apa, rece si umed.

REGIMUL ALIMENTAR

Temperamentul flegmatic trebuie sa fie temperat printr-un  regim alimentar cald si uscat, compus din legume aromatice si sarate, dar si de produse marine bogate in iod.

BAUTURILE

Cele mai indicate sunt bauturile calde: vinuri vechi, supe de cereale, de paste, bauturi alkaline care contin bicarbonat, consummate intr-o cantitate mica.

PLANTELE

Vom allege plante calde si uscate, precum salvia si rozmarinul.

  • Salvia este o legume tonica, antidepresiva, cu efecte asupra tubului digestive, rinichilor, hipofizei si ovarelor. Este indicate impotriva oboselii si a infectiilor
  • Rozmarinul este o plante tonica, hepatotropa, coaguleaza, favorizeaza ciclul menstrual. Este diuretic si sudorific, cadiotonic, stimuleaza suprarenalele. Este indicat in cazul scaderii tensiunii. In aforismele scolii de la Salerno, se spuneau urmatoarele despre rozmarin:’’Rozmarinul curate umorile datorita uscaciunii sale, le divide prin caldura sa si le disperseaza in vapori imperceptibili, datorita substantei sale calde.’’

ALIMENTE INDICATE

  • Vara : castanet, hasma, smochine, nuci, pere.
  • In toate anotimpurile pentru terenul apa: usturoi, vinete, telina, lamiae (coaja si samburi) , mei, ceapa, patrunjel, ridiche neagra.

 


 

 

SOLICITA O SEDINTA GRATUITA*

daca nu ai mai fost clienta noastra

* sedinta se ofera gratuit la achizitionarea oricarui tip de abonament, altfel aceasta se va achita separat - vezi tarife