Te-ai intrebat cum reuseste modelul international, trecuta de 35 ani, sa-si mentina silueta de invidiat? Ea a adoptat de mult timp dieta indicelui glicemic, ce presupune un anume echilibru in alimentatie. In urma unui consult de specialitate, Naomi a aflat ce alimente pot fi incluse in aceasta dieta.
Se poate observa ca acestea sunt grupate pe nivele ale indicelui glicemic si trebuie consumate echilibrat.
- Alimente cu indice glicemic ridicat: miere, cartofi, pastarnac, banane, unt, branza, paste, orez, biscuiti, frisca, prajituri, ciocolata, alune;
- Produse cu indice glicemic mediu: ananas, lapte de soia, ulei de floarea -soarelui, seminte de dovleac, capsuni, muesli, stafide;
- Alimente cu indice glicemic scazut: mere, caise, cirese, morcovi, spanac, broccoli, conopida, napi, susan, migdale, mei.
Toate aceste produse trebuie sa fie cosumate in alternanta, astfel:
- Alimentele cu indice glicemic ridicat ar trebui sa reprezinte mai putin de 15% din dieta.
- Produsele cu indice glicemic mediu sa se situeze undeva la 35%.
- Mancarurile ce au indice glicemic scazut trebuie sa se ridice cam la 50%.