Label: Name1

1 kg la fiecare 2 zile/ fiecare preparat are sub 360Kcal

Atentie! RETETA pentru pregatirea CARTOFILOR PRAJITI:

  1. cartofii se fierb in coaja
  2. dupa fierbere se curate si se taie cubulete
  3. utilizati doar tigaie de Teflon unsa cu 1 lingurita de ulei de masline
  4. puneti acrtofii in tigaie dup ace uleiul s-a incins
  5. nu folositi condimente, decat piper

Mic dejun: 1 ou moale + 2 felii de paine integrala

ZIUA 1:

Pranz: Friptura de vita + cartofi prajiti (330Kcal)

80g carne  vita (muschi) la gratar

200 g de cartofi prajiti

Cina: Cartofi crocanti cu compot de mere

200g cartofi cruzi curatati, dati prin razatoare, se combina cu o lingura de smantana si una de drojdie de bere; se asaza intr-o tigaie de Teflon, unsa cu 1 lingurita de ulei de masline si incinsa inainte; amestecul se prajeste pe ambele parti;

Ca si garniture puteti prepara un compot din 150g de mere decojite care se fierb intr-o cantitate mai mica de apa (350kcal)

ZIUA2:

Pranz: Omleta cu cartofi prajiti

200g de cartofi prajiti peste care se toarna un ou batut spuma; preparatul se coace usor si deasupra se presara 2 linguri de cascaval ras; se serveste alaturi de o salata de rosii (2 rosii, fara condimente) (350kcal)

Cina: Chiftelute de cartofi cu verdeata

200g de cartofi cruzi, decojiti se dau prin razatoare, se scurg; pregatiti un amestec dintr-un galbenus de ou, o lingura de smantana si 2-3 linguri de verdeturi tocate (marar, patrunjel etc.) care se toarna peste cartofi;

Din amestecul omogen se obtin 3 chiftelute, care se asaza intr-o tigaie de Teflon unsa cu o lingura de ulei de masline; se servesc impreuna cu o salata pregatita din castraveti, morcovi si cateva frunze de salata verde; (340kcal)

ZIUA3:

Pranz: Patrav cu cartofi prajiti

1 pastrav curatat se asaza intr-o folie de aluminiu, unsa pe interior cu putin ulei si se introduce in cuptorul incins, lasandu-se la copt 20 min. Se serveste impreuna cu o garniture de cartofi prajiti (vezi supra RETETA), peste care se stoarce putina zeama de lamaie si putin marar tocat (340kcal)

Cina: Bulete de cartofi cu branza

200g cartofi cruzi si decojiti se dau prin razatoare; se combina cu 2 linguri de branza rasa + 1 lingura seminte de floarea soarelui; din acest amestec se prepara 3-4 bulete care se prajesc intr-o tigaie de Teflon unsa cu o lingura de ulei de masline incinsa inainte; ca si garniture puteti opta pentru o salata de sfecla rosie;(350kcal)

ZIUA 4:

Pranz: Cartofi prajiti cu morcovi si unt

250g de morcovi curatati si taiati felii subtiri, se pun la fiert intr-o jumatate de ceasca de supa (de legume/ carne) +o foaie de dafin; se lasa la fiert pana cand sunt buni de mancat; se servesc alaturi de 200g cartofi prajiti + o salata verde;

Cina: Cartofi cu sunca si chimen

200g de cartofi fierti in coaja, se decojesc, se sfarama si apoi se amesteca cu chimen; compozitia se asaza intr-o tigaie de Teflon unsa cu o lingura de ulei de masline; se consuma impreuna cu 50g de sunca slaba, fiarta, taiata in fasii + 1 salata de castraveti; (325kcal)

ZIUA 5:

Pranz: Aspic cu cartofi prajiti

200g de cartofi prajiti + 120g de aspic de pasare taiat felii +1 salata verde; (330kcal)

Cina: Crochete de cartofi cu compot 200g cartofi decojiti se dau prin razatoare, se scurg, se amesteca cu seminte de susan/ floarea soarelui; se imparte in 3 portii care se pun intr-o  tigaie de Teflon unsa cu 1 lingura de ulei de masline; dupa ce se rumeneste se serveste impreuna cu 3 linguri de compot de prune.